Ajtók
Ablakok
Belsőépítészet
Árnyékolók
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel rendszeres hírlevelünkre és értesüljön elsőként ajánlatainkról

Profil:

 • 5-légkamrás, középtömítéses, "A"-osztályos profil: 3 mm-es főfal vastagsággal;
 • 70 mm-es beépítési mélység;
 • Gumitömítés: rejtett háromsoros EPDM, szürke vagy fekete;
 • Háromszoros ütközés;
 • Növelt inerciájú tűzihorganyzott acél merevítés a tokban és a szárnyban.

Színek:

A standard, kívül-belül fehér nyílászárókat a legkiválóbb színtartósságú acryl bázisú színes, magasfényű fóliával kasírozva színezzük. A famintázatokon kívül 10 további  standard színnel tehetjük egyénivé a nyílászárók külső, belső vagy mindkét oldalát. A felhasznált fóliák fokozottan karcállóak, ellenálló képességük kiváló.

Üvegezés:

 • A GIL nyílászárók üvegének hőszigetelési („k”) értéke az üvegezés típusától és rétegrendjétől függően 0.6 és 1.1 W/m2K között lehet. A legjobb hőszigetelésű érték 3-rétegű üvegezéssel kétszeres lágyfémbevonat és argongáz-töltés használatával érhető el.
 • Az általános üvegezésű ablak normál hangszigetelő (zajcsillapító) képessége 35 dB, speciális rétegfelépítésű üvegezéssel és szendvicsszerkezetű betétekkel pedig akár 45-47 dB-es eredmény érhető el.
 • Opció:  Meleg peremes üvegezés

Forrás: Hőszig Kft.

Az üveg hőátbocsátási tényezőjét nem, a nyílászáróék viszont csökkenti az ún. meleg peremes technológia alkalmazása. Ennek lényege, hogy a gyenge hőszigetelő képességű alumínium helyett műanyag vagy más, alacsony hővezető képességű távtartó kerül a szigetelőüvegbe, pl. Swisspacer típusú műanyag távtartó. Az Uw érték lehetséges csökkentésének mértéke függ a nyílászáró méretétől, alakjától, a keret és az üvegezés arányától. Egyes esetekben a meleg perem akár 0,2 W/m2K értékkel is javíthatja a hőszigetelő képességet. A hőszigetelő képesség javításán kívül a meleg perem alkalmazásával csökkenthetjük a belső oldali peremmenti páralecsapódás veszélyét!

Vasalat:

A GIL nyílászárók szereléséhez a ROTO Frank AG kiváló minőségű termékeit használjuk, a ROTO NT, nanotechnológiával felületkezelt vasalatot. Főbb jellemzői:

 • Huzatbiztosító: az ablakszárnyat bukó helyzetben megtartja. Nem okoz gondot többé a huzat által becsapódó ablak,
 • Hibásműködtetés gátló: szárnyrávezető segítségével a szárny mindig ugyanazon a szinten áll, megakadályozva ezzel a szárny kilincs felőli oldalának lelógását. Ezen felül megakadályozza az ablak véletlen hibás működését. Mindezek a vasalat állandó működési biztonságát szavatolják.
 • Résszellőztető: a záródási pontok lezárása mellett biztosítja a helység szellőzését

Ár:

A GIL nyílászárók árát mérettől és műszaki tartalomtól függően kalkuláljuk. Ajánlatkérés >>

Metszetek:

GIL 5000 íves >>

GIL 5000 egyenes >>

GIL 5000 habos >>

GIL 5000 íves ragasztott üveggel >>

GIL 5000 metszetek >>

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.